“Uden mad og drikke

dur helten ikke”

Der er noget om det velkendte ordsprog.

Kroppen har behov for mad for at fungere.
Hvis man er udfordret på at tygge og synke, kan måltiderne hurtigt gå hen og blive noget man undgår. Måske er menuen blevet ensformig og mangler variation, form og nydelse?

Det kan hurtigt blive til en sur pligt at spise, uden man har den madglæde, der skal til for at øge ens livskvalitet.

Hos Vores Smagsløg er vores mission at lave hverdagsretter til mennesker med synkebesvær. Dejlig mad, der trods den modificerede konsistensen, stadig bevarer form og smag, og samtidig tilbyder vi en vis variation så hverdagen ikke bliver for ensformig.

Dét, mener vi, er med til at skabe madglæde og livskvalitet.

Hvad er specielt ved vores produkter?

Hos Vores Smagsløg har vi udviklet hverdagsretter i modificeret konsistens, som er lettere at spise ,også hvis du har problemer med at tygge eller synke maden.

Med vores sortiment kan du få varierede måltider, der smager godt og samtidig er lettere at håndtere og spise.

Vores fokus er den modificerede konsistens

Hos Vores Smagsløg er måltiderne udviklet af de samme råvarer som ved et almindeligt klassisk måltid.

Ved bearbejdning gennem en længere proces, er måltiderne gjort tygge og synke-venlige og der er lagt kræfter i at udvikle opskrifter og processer, så maden bevarer smag og form.

Øjnene ser, hvad du spiser…

Hvad er meningen med formen?                                              

 Hvorfor bruge tid og energi på at tilberede et måltid, der både bevarer form og smag men har gratinkonsistens?

Hos Vores Smagsløg mener vi, at alle har ret til et godt smagfuldt måltid mad, hvor genkendeligheden også har betydning for vores appetit.

Hvis man har tygge og synkebesvær kan maden hurtig miste sin form for at få en spisevenlig konsistens, der ikke skaber udfordringer når man spiser. Det tror vi kan sænke lysten til at spise og få den mad kroppen har behov for.

Efter vores overbevisning øges lysten til at spise, hvis der er genkendelighed i formen selvom konsistensen er ændret fra det oprindelige.

Hvad er synkebesvær?

Nogle mennesker kan have udfordringer med at synke visse typer mad og drikke – ofte er det konsistensen, som kan være både for tynd og for tyk/hård.

Det kan variere i graden af besvær, og i nogle tilfælde vurderer sundhedspersonale, hvilken type måltider og drikkevarer, der passer bedst til den enkelte.

 Dysfagi er den kliniske betegnelse for synkeudfordringer. Hos Vores Smagsløg tilbyder vi udelukkende fødevarer i form af måltider – ikke produkter med særligt medicinsk formål.

Ved specifikke behov er det altid sundhedspersonale eller egen læge, der giver den rette vejledning eller fx anbefaler ”blød kost”. Det er en kategori der ofte anvendes inden for området mad til ældre.