
“Uden mad og drikke
dur helten ikke”
Der er noget om det velkendte ordsprog.
Kroppen har behov for mad for at fungere.
Hvis man er udfordret på at tygge og synke, kan måltiderne hurtigt gå hen og blive noget man undgår. Måske er menuen blevet ensformig og mangler variation, form og nydelse?
Det kan hurtigt blive til en sur pligt at spise, uden man har den madglæde, der skal til for at øge ens livskvalitet.
Hos Vores Smagsløg er vores mission at lave hverdagsretter til mennesker med synkebesvær. Dejlig mad, der trods den modificerede konsistensen, stadig bevarer form og smag, og samtidig tilbyder vi en vis variation så hverdagen ikke bliver for ensformig.
Dét, mener vi, er med til at skabe madglæde og livskvalitet.
Hvad er synkebesvær?
Nogle mennesker kan have udfordringer med at synke visse typer mad og drikke – ofte er det konsistensen, som kan være både for tynd og for tyk/hård.
Det kan variere i graden af besvær, og i nogle tilfælde vurderer sundhedspersonale, hvilken type måltider og drikkevarer, der passer bedst til den enkelte.
Dysfagi er den kliniske betegnelse for synkeudfordringer. Hos Vores Smagsløg tilbyder vi udelukkende fødevarer i form af måltider – ikke produkter med særligt medicinsk formål.
Ved specifikke behov er det altid sundhedspersonale eller egen læge, der giver den rette vejledning eller fx anbefaler ”blød kost”. Det er en kategori der ofte anvendes inden for området mad til ældre.

















