Hvor kan du få mere information om dysfagi?

Referencer

  1. Ansigt, mund og svælg bogen af Annette Kjærsgaard (2020). Munksgaards Forlag 
  2. Dansk Selskab for Dysfagi 
  3. Rajati, F., Ahmadi, N., Naghibzadeh, Z.As. et al.The global prevalence of oropharyngeal dysphagia in different populations: a systematic review and meta-analysis. J Transl Med20, 175 (2022).
  4. Doan TN, Ho WC, Wang LH, Chang FC, Nhu NT, Chou LW. Prevalence and Methods for Assessment of Oropharyngeal Dysphagia in Older Adults: A Systematic Review and Meta-Analysis. J Clin Med. 2022 May 6;11(9):2605.
  5. Melgaard D, Rodrigo-Domingo M, Mørch MM. The Prevalence of Oropharyngeal Dysphagia in Acute Geriatric Patients. Geriatrics (Basel). 2018 Mar 26;3(2).
  6. Madsen G, Kristoffersen SM, Westergaard MR, Gjødvad V, Jessen MM, Melgaard D. Prevalence of Swallowing and Eating Difficulties in an Elderly Postoperative Hip Fracture Population-A Multi-Center-Based Pilot Study. Geriatrics (Basel). 2020.
  7. Sundhedsstyrelsen (2018) National klinisk retningslinje for øvre dysfagi – opsporing, udredning og udvalgte indsatser 
  8. Ergoterapifagligt Selskab for Dysfagi 
  9. Anbefalinger for den danske institutionskost 
  10. Nationale kosthåndbog 
  11. Klinisk retningslinje for modificeret kost og væske til voksne personer med øvre dysfagi , Center for Kliniske Retningslinjer
  12. Dysfagi, Styrelsen for patientsikkerhed
  13. International Dysphagia Diet Standardisation Initiative (IDDSI)  – her kan du læse om de internationale definitioner og beskrivelser af dysfagi-diæten, som man forventer, kommer til at erstatte de nuværende beskrivelser af modificeret kost og væske i den nationale kosthåndbog inden for en kortere årrække