Hvor kan du få mere information om dysfagi?
Referencer
- Ansigt, mund og svælg bogen af Annette Kjærsgaard (2020). Munksgaards Forlag
- Dansk Selskab for Dysfagi
- Rajati, F., Ahmadi, N., Naghibzadeh, Z.As. et al. The global prevalence of oropharyngeal dysphagia in different populations: a systematic review and meta-analysis. J Transl Med 20, 175 (2022).
- Doan TN, Ho WC, Wang LH, Chang FC, Nhu NT, Chou LW. Prevalence and Methods for Assessment of Oropharyngeal Dysphagia in Older Adults: A Systematic Review and Meta-Analysis. J Clin Med. 2022 May 6;11(9):2605.
- Melgaard D, Rodrigo-Domingo M, Mørch MM. The Prevalence of Oropharyngeal Dysphagia in Acute Geriatric Patients. Geriatrics (Basel). 2018 Mar 26;3(2).
- Madsen G, Kristoffersen SM, Westergaard MR, Gjødvad V, Jessen MM, Melgaard D. Prevalence of Swallowing and Eating Difficulties in an Elderly Postoperative Hip Fracture Population-A Multi-Center-Based Pilot Study. Geriatrics (Basel). 2020.
- Sundhedsstyrelsen (2018) National klinisk retningslinje for øvre dysfagi – opsporing, udredning og udvalgte indsatser
- Ergoterapifagligt Selskab for Dysfagi
- Anbefalinger for den danske institutionskost
- Nationale kosthåndbog
- Klinisk retningslinje for modificeret kost og væske til voksne personer med øvre dysfagi , Center for Kliniske Retningslinjer
- Dysfagi, Styrelsen for patientsikkerhed
- International Dysphagia Diet Standardisation Initiative (IDDSI) – her kan du læse om de internationale definitioner og beskrivelser af dysfagi-diæten, som man forventer, kommer til at erstatte de nuværende beskrivelser af modificeret kost og væske i den nationale kosthåndbog inden for en kortere årrække